Винска карта

Винска карта

Салаш Војводић, ресторан - печењара, Борча, јеловникВино са правом можемо назвати једним од најстаријих производа у историји човечанства. Први трагови винарства потичу још од давне 6000 године пре нове ере. Велике прекретнице у производњи вина наравно дешавају се много касније – у 16. и 17. веку када се долази до новог начина производње и чувања вина.

Сви љубитељи вина знају да је винарство једна компликована делатност и да је право умеће произвести квалитетно вино. Такође знају да после изврсног оброка увек прија чаша доброг старог вина које ће одличан ручак учинити савршеним.

Салаш Војводић је за Вас спремио одличну понуду квалитетних вина Винарије Алексић.

 

Прича о Винарији Алексић је посебна прича. Настала је као склоп искуства и знања. Лоцирана је на југу Србије, у Врању, на месту где заласци Сунца својим топлим зрацима купају грожђе које се пресијава попут правог злата.

Салаш Војводић, ресторан - печењара, Винарија Алексић

Винарија Алексић – непрегледни виногради

Винарија Алексић има укупно 23 хектара под виноградима, у кооперацији, и успешну сарадњу годинама уназад са земљопоседницима који све своје знање улажу у узгајање винове лозе и производњу квалитетног грожђа. Највећи део винограда смештен је на југу наше земље, на надморској висини од 330 – 450м. Врањску котлину одликује умереноконтинентална клима, са највећим бројем сунчаних дана и великом разликом између дневне и ноћне температуре, која одлично погодује сазравању најбољег грожђа.

Богат избор врста вина

Салаш Војводић, ресторан печењара, Винарија Алексић, вина

У виноградима Винарије Алексић се узгајају сорте за најквалитетнија вина: Cabernet Sauvignon, Vranac, Sauvignon Blanc i Pinot Noir,  а део грожђа долази и из централне Србије, Тамјаника и Смедеревка.

Једно је сигурно, које год вино да пробате нећете погрешити. Свако од ових вина прича причу за себе. Даје специфичан укус, опушта, и употпуњује сваки оброк у Салашу Војводић.

Остаје Вам само да дођете да пробате, сваки следећи пут доћи ћете непозвани. :)

  

Подели са другима

Слике говоре више од 1000 речи

Посетите нас!

У Салаш Војводић сте позвани само први пут, сваки следећи ћете доћи сами

Место и време

  • Београд - Борча: Братства и јединства бб
  • Понедељак - Недеља: 09:00 - 23:00

Одаберите писмо