Vinska karta

Vinska karta

Salaš Vojvodić, restoran - pečenjara, Borča, jelovnikVino sa pravom možemo nazvati jednim od najstarijih proizvoda u istoriji čovečanstva. Prvi tragovi vinarstva potiču još od davne 6000 godine pre nove ere. Velike prekretnice u proizvodnji vina naravno dešavaju se mnogo kasnije – u 16. i 17. veku kada se dolazi do novog načina proizvodnje i čuvanja vina.

Svi ljubitelji vina znaju da je vinarstvo jedna komplikovana delatnost i da je pravo umeće proizvesti kvalitetno vino. Takođe znaju da posle izvrsnog obroka uvek prija čaša dobrog starog vina koje će odličan ručak učiniti savršenim.

Salaš Vojvodić je za Vas spremio odličnu ponudu kvalitetnih vina Vinarije Aleksić.

 

Priča o Vinariji Aleksić je posebna priča. Nastala je kao sklop iskustva i znanja. Locirana je na jugu Srbije, u Vranju, na mestu gde zalasci Sunca svojim toplim zracima kupaju grožđe koje se presijava poput pravog zlata.

Salaš Vojvodić, restoran - pečenjara, Vinarija Aleksić

Vinarija Aleksić – nepregledni vinogradi

Vinarija Aleksić ima ukupno 23 hektara pod vinogradima, u kooperaciji, i uspešnu saradnju godinama unazad sa zemljoposednicima koji sve svoje znanje ulažu u uzgajanje vinove loze i proizvodnju kvalitetnog grožđa. Najveći deo vinograda smešten je na jugu naše zemlje, na nadmorskoj visini od 330 – 450m. Vranjsku kotlinu odlikuje umerenokontinentalna klima, sa najvećim brojem sunčanih dana i velikom razlikom između dnevne i noćne temperature, koja odlično pogoduje sazravanju najboljeg grožđa.

Bogat izbor vrsta vina

Salaš Vojvodić, restoran pečenjara, Vinarija Aleksić, vina

U vinogradima Vinarije Aleksić se uzgajaju sorte za najkvalitetnija vina: Cabernet Sauvignon, Vranac, Sauvignon Blanc i Pinot Noir,  a deo grožđa dolazi i iz centralne Srbije, Tamjanika i Smederevka.

Jedno je sigurno, koje god vino da probate nećete pogrešiti. Svako od ovih vina priča priču za sebe. Daje specifičan ukus, opušta, i upotpunjuje svaki obrok u Salašu Vojvodić.

Ostaje Vam samo da dođete da probate, svaki sledeći put doći ćete nepozvani. :)

  

Podeli sa drugima

Slike govore više od 1000 reči

Posetite nas!

U Salaš Vojvodić ste pozvani samo prvi put, svaki sledeći ćete doći sami

Mesto i vreme

  • Beograd - Borča: Bratstva i jedinstva bb
  • Ponedeljak - Nedelja: 09:00 - 23:00

Odaberite pismo